HemStängsel

Vad är stängsel för något? Vad kan man använda ett stängsel till? Var köper man ett kraftfullt och fungerande stängsel någonstans? Detta ska vi berätta om i denna artikel.
Först och främst kan vi slå fast att ett stängsel har som sin huvudsakliga uppgift att likt ett staket avgränsa ett geografiskt område. Den stora skillnaden mellan stängsel och staket är dock att stängsel ofta används för att inhägna relativt stora ytor – såsom hagar och liknande – medan ett staket i regel används för att markera gränsen till en villatomt eller en lekpark eller en liknande yta. Stängsel används alltså till större områden medan ett staket återfinns i villabebyggelse, det vill säga i samband med avgränsandet av betydligt mindre ytor.

Vad är stängsel för något?
Man ska inte heller förväxla ett stängsel med en mur, även om både stängsel och murar kan användas för att avgränsa större ytor. Den stora och avgörande skillnaden mellan ett stängsel och en mur är att ett stängsel är ihåligt medan muren är helt och hållet solid. En annan stor skillnad mellan stängsel och murar är att murar ofta är beskaffade med grindar, något som ett stängsel inte har.

Vad kan man använda ett stängsel till?
Det finns en mängd olika sorters stängsel som allihop kan användas på lika många olika sätt. Det stängsel som förmodligen är mest berömt av dem alla är taggtrådsstängslet. Denna form av stängsel uppfanns 1878 av Joseph F Glidden och har på många sätt kommit att bli en symbol för den era i Amerikas historia som har kommit att kallas för Vilda Västern. I Sverige är det sedan flera år tillbaka förbjudet att använda taggtrådsstängsel i samband med djurhållning på grund av risken för att de inhägnade djuren ska bli skadade av taggtråden.

Viltstängsel använder man för att hindra vilda djur från att komma upp på allmänna vägar. En annan variant av denna form av stängsel är det som brukar kallas för vilthägn och som brukar användas för att kunna behålla vilda djur inom ett specifikt inhägnat område.

När man håller hästar i en hage så är det brukligt att man använder sig av ett elektriskt stängsel för att på så sätt hindra hästarna – som är så kallade flyktdjur – från att bryta sig ut ur hagen. Utöver tidigare nämnda varianter av stängsel så finns det även industristängsel, villastängsel, säkerhetsstängsel och lantbruksstängsel.

Var köper man stängsel någonstans?
Är det stängsel du är på jakt efter så behöver du inte leta längre. Du har nämligen kommit rätt. Det är här hos oss som du hittar det stängsel du behöver, oavsett kvalitet, sort eller fabrikat. Vi har vad du behöver. Besök oss på Stängselbutiken.

 

 

 
Nära: