HemPresent

Present är något som planeras inför framtiden. Även om ett hem kan vara fullt av presenter som tidigare erhållits så är själva planeringen något som sker med avsikt att gälla framåt.

Processen att välja är inte alltid lätt. Det gäller att veta var mottagaren uppskattar samt även redan har. Dubbletter är inte uppskattat att få om det gäller enkla prydnadssaker eller det som man bara behöver ett exemplar av.

Kända presenter är de som de tre vise männen bar fram till Jesusbarnet. Gåvorna då var guld, rökelse och myrra. Det sistnämnda myrra är en växt som kan användas som rökelse och smörjelse. Eftersom en av de tre gåvorna är specificerad som rökelse lär gåvan med myrra avse användning som smörjelse.
Gåvorna då var troligtvis enkla att hitta på, även om de representerade ett stort värde. Samtidigt kan man utgå ifrån att familjen nog uppskattad vilken present de än hade fått.
Nu hände det här enligt traditionen vid jultid vilket för oss att börja fundera på julklappar redan nu.
Det sistnämnda hänger förstås ihop med när man läser den här texten.
Lite okonventionella julklappar i dagens läge vara en ljuslykta eller olika typer av juldekorationer.
Nu ställer det de två sakerna till lite problem.
Att lämna över juldekorationer som julklapp på julafton, blir lite märkligt för det förutsätter att inga dekorationer finns på plats.
Även om tanken kanske skall vara att de skall användas till nästa jul.

 

 

 
Nära: Julklappar -