HemNäthandel av barnkläder, ett miljövänligt alternativ

För tio år sedan var mobiltelefoner och datorer dyra saker, i mångas ögon var lyx då det kostade multum att köpa hem och att använda sig av. Idag är det helt andra bullar, det är ofta ett måste för många människor med både mobiltelefon och dator. Det går inte att jämföra dagens teknik med dåtidens, exempelvis för trettio år sedan så var miniräknaren en high-tech dator som fanns i de svenska hushållen. Gentemot idag, så är det surfplattor och datorer som pryder de flesta hemmen i vårt avlånga land. Mobiltelefonerna på den tiden var stora och tunga, man ringde heller inte via det traditionella GSM-nätet utan på den tiden hette nätet NMT.

Om vi backar bak ytterligare en generation så var det teven som var en sensation, den slog igenom i ungefär i samma skede som Sverige blev silvermedaljörer i fotbolls VM 1958. Det var en sensation att titta på över det analoga nätet. Det var en lyxpryl som var oerhört dyr och endast välbärgade människor hade tillgång till en tv.

Ofta samlades flera familjer framför tv:n och det fanns endast en kanal titta på, och den sände knappast tv-program dygnet runt som idag. Ca 10 år senare kom färg-tv, under ungefär samma tidsperiod så landsteg man månen för första gången. Denna korta tidsperiod har haft en explosionsartad utveckling, det är en svår uppgift att försöka föreställa sig hur framtiden kommer att se ut om 100 år. Man hör ofta folk säga att ”det var bättre förr”. Visst, jag kan själv sakna tiden då mobiltelefoner inte var standard och man fick bestämma möte och plats med kompisen dagen innan. Idag kan man ta kontakt med omgivningen på så många olika sätt, en sak som man oftast inte tänker på är att det idag är vanligare att det skickas e-post över internet än ett brev på posten.


 

 

 
Nära: