HemFramförhållning

Att tänka framåt nu är en konst. Om man visste då vad man vet nu skulle tillvaron vara betydligt enklare. Rätt lottorad, rätt aktie på börsen hade löst den personliga ekonomin för att framtid.

Framtiden är den intressanta i det här sammanhanget. I vilket läge skall man börja tänka på framtiden och skall man tänka på den framtid som finns efteråt när man själv inte är närvarande i den. Närvarande på det sättet att när framtiden väl har kommit har man redan försvunnit från det jordiska. Om man nu vill tänka på den framtiden finns ett antal saker att tänka på. Saker man inte tänker på då när framtiden inte finns närvarande utan bara ligger som ett obestämbart töcken någonstans långt fram. I en del sammanhang kan det dessutom kännas lite obehagligt att tänka på framtiden, Om man friar och köper förlovningsringar till den man vill gifta sig med är kanske en diskussion om äktenskapsförord inte det första man tänker på.
Det leder tankarna direkt till skilsmässa. Och om man tänker på skilsmässa när man står i begrepp att gifta sig känns ju giftermålet lite onödigt.

Det man däremot kan fundera på att ordna på ett tidigt stadium det är vad som skall hända när framtiden hinner upp en så där handgripligt och tycker att nu skall det vara slut på nuet. Och ingen framtid finns mer. Med andra ord ordna ett testamente i god tid före det kommer att användas.


 

 

 
Nära: